کد خبر: 46018 ، سرويس: عسلویه انرژی
تاريخ انتشار: 12 دي 1403 - 20:24
قایم مقام انجمن کارفرمایی پتروشیمی
احتمال افزایش گاز رسانی به پتروشیمی ها از اواخر دی| درآمد ارزی پتروشیمی ها کاهش می یابد؟

نوای جنوب:کریمای قایم مقام انجمن کارفرمایی پتروشیمی از بازگشت به سرویس یک واحد اوره وآمونیاک در روزهای گذشته خبر داد و گفت: پیش بینی می شود مقدار صادراتمان در سال ۱۴۰۳همانند ۱۴۰۲ باشد.





نوای جنوب:کریمای قایم مقام انجمن کارفرمایی پتروشیمی از بازگشت به سرویس یک واحد اوره وآمونیاک در روزهای گذشته خبر داد و گفت: پیش بینی می شود مقدار صادراتمان در سال ۱۴۰۳همانند ۱۴۰۲ باشد.واحدهای پتروشیمی را می توان از نخستین قربانی های کسری گاز در کشور دانست. کسری که مسولین مقدار آن را بیش از ۳۰۰ میلیون مترمکعب اعلام می کنند، از همان ماه های نخست پاییز گریبان گیر واحدهای پتروشیمی شده است. هم زمان با کاهش تولید و صادرات محصولات پتروشیمی نگرانی ها نسبت به رشد قیمت ها در بازار ارز هم بیشتر شده است. با وجود نشست ویژه رییس کل بانک مرکزی با فعالین صنعت پتروشیمی و امکان عرضه ارز حاصل از صادرات آنها در مرکز مبادله اما نگرانی ها همچنان ادامه دارد.

مقدار صادرات پتروشیمی در ۸ ماهه نخست امسال کمی نسبت به سال گذشته بهبود داشت که دلیل اصلی آن هم بهبود میانگین قیمت های جهانی محصولات پتروشیمی و کمی هم افزایش تولید بوده است

چراکه واحدهای پتروشیمی در حال حاضر با چالش بزرگی به اسم کمبود خوراک و قطعی های گاز مواجه هستند. حالا این سوال پیش می آید که صادرات پتروشیمی ها در سال جاری چه سرنوشتی را پیدا خواهد کرد. البته فریبرز کریمایی قایم مقام انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی امیدوار است که مقدار صادرات در این حوزه هم وضعیت مشابهی همچون سال گذشته داشته باشد، در اینباره به بازار می گوید: مقدار صادرات پتروشیمی در ۸ ماهه نخست امسال کمی نسبت به سال گذشته بهبود داشت که دلیل اصلی آن هم بهبود میانگین قیمت های جهانی محصولات پتروشیمی و کمی هم افزایش تولید بوده است.

او می گوید: پیش بینی ما این است که مقدار صادراتمان در سال ۱۴۰۳همانند سال ۱۴۰۲ بوده و روند کاهشی نداشته باشد.

افزایش محدودیت تامین خوراک متانول سازها

قایم مقام انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی در پاسخ به این سوال که گاز رسانی و تامین خوراک به واحدهای پتروشیمی در چه وضعیتی به سر می برد، گفت: امسال واحدهای متانولی و اوره ساز ها محدودیت های بیشتری را تجربه کردند البته با وضعیت تامین گاز در بخش خانگی، گاز رسانی به آنها هم کمی بهبود یافته طوری که در روزهای اخیر یک واحد اوره و آمونیاک به سرویس بازگشته اند.

کریمایی همچنین گفت: در نشست هایی که با مسولین وزارت نفت برگزار شده قرار بر این است که از اواخر دی وضعیت تامین خوراک و سوخت واحدهای پتروشیمی بهبود یابد.

در این میان برآوردهای زیادی از خسارت قطعی گاز بر واحدهای پتروشیمی صورت گرفته است. پیش‌تر مرکز پژوهش‌های اتاق ایران اعلام کرد در وضعیت فعلی، بین ۱۷۲ میلیون تا ۲۴۱ میلیون دلار از سود مجتمع‌های پتروشیمی یا ارزش افزوده کشور، با اعمال محدودیت عرضه گاز طبیعی خوراک از دست می‌رود. جدای از این هم صورت های مالی منتشر شده در کدال هم نشان می دهد که تمامی متانول سازهای کشور هم در امسال با افت تولید مواجه شده اند.

لينک خبر:
https://www.navajonob.ir/fa/posts/46018