نوای جنوب
    نگین جنوب
تاريخ انتشار: 09 آذر 1403 - 13:41
روز گذشته:

نوای جنوب:مدیرعامل پتروشیمی پردیس گفت: افزایش تولید و رکوردهایی که در کشور ثبت شده متعلق به پتروشیمی پردیس است و توانسته است به عنوان ارزآورترین شرکت پتروشیمی کشور عملکرد خودش را در سال مالی گذشته به ثبت برساند که کاملا در کدال قابل ردیابی است.





نوای جنوب:مدیرعامل پتروشیمی پردیس گفت: افزایش تولید و رکوردهایی که در کشور ثبت شده متعلق به پتروشیمی پردیس است و توانسته است به عنوان ارزآورترین شرکت پتروشیمی کشور عملکرد خودش را در سال مالی گذشته به ثبت برساند که کاملا در کدال قابل ردیابی است.محمدرضا میری لواسانی، مدیرعامل پتروشیمی پردیس در حاشیه مجمع عمومی سالیانه در خصوص تاثیر افزایش هزینه های سربار همچون خوراک و یوتیلیتی بر کاهش حاشیه سود شرکت علیرغم ثبت رکورد تولید و صادرات در سال مالی 1403 این شرکت اظهار داشت: همانگونه که در مجمع توضیح داده شد تولید پتروشیمی پردیس به طور میانگین 5 درصد، در بخش اوره 7 درصد و در آمونیاک 2 درصد افزایش داشت. در سال 1403 نسبت به 1402 بالغ بر 13 هزار تن افزایش تولید داشتیم که از زمان وجود ناترازی گاز که از سال 1399 بوده بالاترین رکورد ظرفیت اسمی شرکت پتروشیمی پردیس بوده که این امر به خوبی در شرکت توسط پرسنل و معاونین شرکت اجرا شده و مانع از توقف غیر مترقبه شده، لذا ما افزایش تولید را در شرکت شاهد بودیم. 

میری لواسانی افزود: اما از آنجایی که بهرحال نرخ های یوتیلیتی و گاز در سال 1402 بالغ بر 9.8 همت بوده اما امسال مجموع نرخ گاز و یوتیلیتی در صورتهای مالی به 14.4 همت رسیده است که عملا 46 درصد افزایش گاز و در اصل حاملهای سوخت را داشتیم. این افزایش 46 درصدی نرخ خوراک و یوتیلیتی در کنار اینکه قیمت اوره در بازار جهانی هم از 358 دلار به طور میانگین به 298 دلار رسیده یعنی 18 درصد برابر 60 دلار کاهش پیدا کرده که همخوانی ندارد و از طرفی تنها نرخ تسعیر ارز به کمک ما آمده که 23 درصد افزایش نرخ تسعیر از 33 هزار تومان به 41.300 تومان داشتیم. لذا اگر این جمیع جهات را ببینیم 9.8 همتی که برای گاز دادیم فقط با تسعیر 23 درصدی می تواند مثبت باشد و به 11.6 همت برسد که عملا 2.8 همت هزینه سربارتر را ما در بخش حاملهای انرژی پرداخت کرده ایم. 
مدیرعامل پتروشیمی پردیس ادامه داد: روند افزایش نرخ خوراک و یوتیلیتی باعث شده که سود شپدیس با توجه به تمام افزایش تولید و حتی روندی که ما از CIF که هزینه تمام شده اش 40 دلار نسبت به FOB کمتر است و در سال گذشته و سنوات گذشته نسبتش 70 درصد CIF به 30 درصد FOB بوده و امسال به 48 درصد FOB در مقابل 52 درصد CIF رسیده است و عملا باز هم نتوانستیم آن کاهش میزان سود را با توجه به افت 18 درصدی قیمت اوره در بازار جهانی را از لحاظ دلاری جبران کنیم و مرز سودآوری ما به حدود 19.3 همت رسیده است. در این میان افزایش تولید و رکوردهایی که در کشور ثبت شده متعلق به پتروشیمی پردیس است و توانسته است به عنوان ارزآورترین شرکت پتروشیمی کشور عملکرد خودش را در سال مالی گذشته به ثبت برساند که کاملا در کدال قابل ردیابی است.
میری لواسانی در خصوص تغییر راهبرد صادرات شرکت از /CFR CIF به FOB اعلام کرد: عملا با توجه به بحث تحریمهای کشور، صادرات FOB برای ما بسیار از لحاظ امنیتی و اینکه پول مان را در ابتدا و نقدا دریافت بکنیم خیلی مهم است اما در صورتی که در CFR ما از طریق شرکتهای وابسته به گروه غدیر و خود پردیس داریم نقل و انتقال مالی در خارج از کشور را انجام می دهیم و یک دوره زمانی 2.5 ماهه برای انتقال مالی دارد. پس این اولین مشکلی است که ما در بخش فروش CFR با آن مواجهیم. اما در بخش فروش FOB ما عملا به صورت نقدی پول مان را دریافت می کنیم و این مساله جریان نقدینگی شرکت را هم بهبود می بخشد. اما مساله ای که در CFR وجود دارد همانطوری که بازار هدف ما برزیل است و فروش FOB به این کشور در حدود 40 دلار در هر تن درسال جاری متفاوت بوده است. 
 مدیرعامل پتروشیمی پردیس تصریح کرد: در سال مالی 1401 زمانی که قیمت اوره 600 دلار بوده از 2 میلیون و 118 هزار تن صاردات پردیس، 1 میلیون و 600  هزار تن CFR بوده و تنها 518 هزار تن به صورت FOB فروش رفت و هزینه های CFR در آن مقطع زمانی 85 دلار کمتر از FOB بوده و در اصل این مساله ما را به این فکر انداخت که 1402 را هم بررسی کنیم و در 1402 ما 2 میلیون و 993 هزار تن تولید کرده و 2 میلیون و 291 هزار تن صادر کردیم که میزان CFR ما 1 میلیون و 700 هزار تن بوده که 595 هزار تن هم صادرات FOB داشتیم و دوباره تفاوت صادراتی ما 40 دلار شد و این تفاوت ما را به این سمت آورد که بهتر و به نفع شرکت است که فروش FOB را نسبت به CFR افزایش بدهیم. که امسال ما فروش FOB را از 2 میلیون و 625 هزار تن صادراتی 1 میلیون و 225 هزار تن به صورت FOB فروختیم یعنی میزان FOB از 590 هزار تن در سال گذشته به 1 میلیون و 225 هزار تن رسید و دوبرابر شد و CFR هم از 1 میلیون و 700 هزار تن به 1 میلیون و 400 هزار تن کاهش یافت که تنی 40 دلار ارزش افزوده بیشتر برای شرکت ایجاد کرد یعنی 22 میلیون دلار ارزآوری بیشتر هم از FOB فروشی شامل حال پردیس و سهامدارانش شده است.



کانال خبری نوای جنوب

برچسب ها:
پتروشیمی پردیس

نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

کد امنيتي: [تغيير کد]

اخبار استان بوشهر

اخبار استان فارس

اخبار ورزشی

پربازدیدترین اخبار