- پربازدیدترین مکان تاریخی در نوروز اعلام شد
- تصاویر/ نایبند، جزیرهای سبز در میان کویر
- تصاویر/چند فریم رویایی از زیباییهای فصل بهار
- تصاویری از تفریح مردم تهران در روز سیزدهبدر
- تصاویر/ ازدحام جمعیت در بازدید از کاخ سعدآباد
- تصاویر/ هوای پاک بهاری پایتخت در نوروز
- جنگندهای که از اف ۳۵ بهتر است+عکس
- پدر و پسر خوشتیپ سینمای ایران در یک قاب
- تصاویر/ وقت افطار در بینالحرمین
- تصاویر/ برج میلاد در ایام نوروز
نوای جنوب:تحریمهای اول بینالمللی و سپس تحریمهای آمریکا در پانزده سال گذشته، نه تنها تواناییهای سرمایهگذاری ایران، بلکه دسترسی به فناوریهای غربی را که برای توسعه تولید در میدان پارس جنوبی ضروری است، دچار مشکل کرده است. ایران فاقد فناوری لازم برای این کار است و چاههای موجود آن به دلیل کاهش فشار گاز، تولید خود را کاهش دادهاند.
نوای جنوب:تحریمهای اول بینالمللی و سپس تحریمهای آمریکا در پانزده سال گذشته، نه تنها تواناییهای سرمایهگذاری ایران، بلکه دسترسی به فناوریهای غربی را که برای توسعه تولید در میدان پارس جنوبی ضروری است، دچار مشکل کرده است. ایران فاقد فناوری لازم برای این کار است و چاههای موجود آن به دلیل کاهش فشار گاز، تولید خود را کاهش دادهاند. توسعه میادین گازی در دریا به سکوهای ۲۰ هزار تنی نیاز دارد که پانزده برابر بزرگ تر از سکوهای فعلی ایران است و کمپرسورهای عظیمی را می طلبد که به دلیل تحریم ها نمی توان آنها را تهیه کرد. نتیجه روشن است: قطر پنج برابر ایران از این میدان گازی استخراج و بهره برداری می کند. اگر در ایران، یک همت اساسی باشد ـ ایران که پس از روسیه دومین دارنده ذخایر گاز در جهان است ـ این پتانسیل را دارد که نه تنها نیازهای گاز داخلی خود را به اندازه کافی برآورده کند، بلکه میتواند به بزرگ ترین صادرکننده گاز جهان در شرایط کنونی جهانی تبدیل شود. چالش کاهش فشار و اشتباهات مهندسی، در حالی که ایران اخیراً به سطح تولید روزانه قطر رسیده است، موجب شده، بخش ایرانی پارس جنوبی با فشار کاهشی دست و پنجه نرم کند. ارزیابی صندوق توسعه ملی ایران حاکی است که پیشبینی میشود یک چهارم کل تولید گاز کشور تا سال ۲۰۳۳ به دلیل کاهش فشار در پارس جنوبی ـ که ۷۸ درصد از کل تولید گاز کشور را تشکیل میدهد ـ کاهش یابد. برای جلوگیری از افت تولید، ایران با کار نصب ۱۰ تا ۱۵ سکوی با وزن ۲۰،۰۰۰ تن، پانزده برابر سکوهای فعلی، مجهز به کمپرسورهای عظیم روبه روست. برآورد می شود این سرمایه گذاری بالغ بر ۳۵ میلیارد دلار هزینه داشته باشد. این در حالی است که قطر سال ها پیش در این راه گام برداشته است.
مشاور سیاست خارجی و ژئوپلیتیک انرژی مستقر در واشنگتن بر این باور است، در حالی که قطر بلندپروازی های بیشتری برای تولید گاز خود دارد، مقامات ایرانی عملکرد چندان مثبت و محکمی از خود در توسعه میدان پارس جنوبی نشان نمی دهند و بیشتر به مانورهای آماری متوسل می شوند تا انتقادات را منحرف کنند. مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پارس مدعی شده است که تولید گاز طبیعی ایران از میدان مشترک گازی پارس جنوبی خلیج فارس ـ که قطر آن را گنبد شمالی مینامد ـ از تولید گاز قطر پیشی میگیرد.
او گفته است که تولید روزانه گاز ایران از این میدان به رقم خیره کننده ٧٠٠ میلیون متر مکعب در روز می رسد. با این حال، گزارشی از شرکت ملی گاز ایران وجود دارد که خروجی متفاوتی را ارائه می دهد. این نشان می دهد ایران در نیمه نخست سال ۲۰۲۳ حدود ۵۹۰ میلیون متر مکعب گاز خام از پارس جنوبی استخراج کرده که از این میزان تنها ۵۱۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی (متان) پس از فرآوری به شبکه تزریق شده است. علاوه بر این، در کنار ۳۰ mcm/d اتان، بوتان، پروپان و سایر گازها، تقریباً ۶ mcm/d از گاز خام استخراج شده شامل گازهای سمی مانند CO₂ و هیدروژن سولفید (H2S) است. علاوه بر این، بیش از ۷ میلیون متر مکعب در روز از خروجی در طول فرآیند استخراج و تصفیه گاز، شعله ور می شود و هدر می رود، در حالی که ۲۰.۵ میلیون متر مکعب در روز، مستقیم در واحدهای فرآوری گاز به عنوان سوخت مصرف می شود.
با این حال، در آمار رسمی، ایران بیان می کند که در سال مالی گذشته، از ۳۳ مارس ۲۰۲۳، ۶۵۷ میلیون متر مکعب در روز، گاز فرآوری شده از همه میادین، تولید کرده که حدوداً ۷۸ درصد (۵۱۳ میلیون متر مکعب در روز) است. وزیر نفت ایران، در اجلاس کشورهای صادرکننده گاز در الجزایر تاکید کرد که ایران در حال حاضر ۱.۰۷ میلیارد متر مکعب در روز، گاز تولید می کند و قصد دارد این حجم را تا ۵ سال آینده به ۲.۳ میلیارد متر مکعب در روز از طریق یک طرح سرمایه گذاری ۷۰ میلیارد دلاری افزایش دهد. با این حال، با توجه به اینکه میانگین سرمایه گذاری سالانه ایران در میادین بالادستی نفت و گاز در سال های اخیر تنها حدود ۳ میلیارد دلار بوده است، ادعای او مبنی بر سرمایه گذاری سالانه ۱۴ میلیارد دلاری در سطح فعلی تولید گاز و برنامه سرمایه گذاری ۷۰ میلیارد دلاری در میادین گازی منطقی نبوده و خارج از توانمندی فعلی ایران است. قطر از سال ۱۹۹۰، یک دهه جلوتر از ایران، از پارس جنوبی گاز استخراج می کند و نزدیک به دو برابر مقدار گاز از این میدان تولید کرده است.
قطر رسما اعلام کرده ذخیره گاز میدان نفتی و گازی پارس جنوبی (در قطر بنام گنبد شمالی است) ۲۴۰ تریلیون فوت مکعب بیشتر است، همچنین عنوان کرده ذخایر گاز به ۲ هزار تریلیون افزایش پیدا میکند و پروژه جدید تبدیل گاز طبیعی به الانجی را آغاز و تا ۲۰۲۹ صادر میکند. درواقع ظرفیت تولید این کشور به ۱۴۲ میلیون تن در سال میرسد که ۸۵ درصد بالاتر از ظرفیت تولید کنونی است و این برای قطریها پیشرفت قابل توجهی است، زیرا قطری ها برنامه و سرمایه دارند، عملگرا هستند و هیچ محدودینی برای تامین کمپرسورهای عظیم الجثه و ایجاد سکوهای با وزن ۲۰،۰۰۰ تنی ندارند. با وجود این، ایران در دهه گذشته ۱۴ فاز جدید راه اندازی کرد و به تازگی به سطح تولید قطر رسیده است.
سال ۲۰۰۵، قطر توسعه میدان گنبد شمالی را به منظور بررسی تأثیر افزایش سریع تولید بر روی مخزن متوقف کرد. با این حال، توسعه در سال ۲۰۲۲ از سر گرفته شد و این کشور قراردادهایی به ارزش ۲۹ میلیارد دلار با شرکت های غربی برای افزایش ۳۰ درصدی تولید تا سال ۲۰۲۶ با هدف افزایش ظرفیت صادرات سالانه LNG از ۷۷ میلیون تن (۱۱۰ میلیارد مترمکعب در سال) به ۱۲۶ میلیون تن در سال امضا کرد، و پیش بینی می شود تا سال ۲۰۳۰ به ۱۴۲ میلیون تن در سال برسد.
در نتیجه، انتظار می رود کل تولید گاز قطر از پارس جنوبی تا سال ۲۰۳۰ به ۷۴۰ میلیون متر مکعب در روز برسد، در حالی که پیش بینی می شود تولید ایران از این میدان مشترک در یک دهه بیش از ۳۰ درصد کاهش یافته و به دلیل افت فشار بر طرف ایرانی به حدود ۳۵۰ میلیون مترمکعب در روز برسد. در همین حال، وزارت نفت ایران قراردادی ۲۰ میلیارد دلاری با چند شرکت داخلی برای ساخت ۲۸ سکو به وزن ۷۰۰۰ تن به همراه ۵۶ کمپرسور برای طرح افزایش فشار در پارس جنوبی امضا کرد. این تصمیم به رغم عدم تجربه شرکتهای ایرانی در ساخت چنین تجهیزاتی است و حتی شرکتهای چینی نیز به فناوری لازم مجهز نیستند. CNPC چین که قبلا بخشی از کنسرسیوم توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی به رهبری توتال بود، یک سال پس از توتال از این قرارداد خارج شد.
گفتنی است، نیمی از ارزش قرارداد ۵ میلیارد دلاری توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی به ساخت سکوی ۲۰ هزار تنی با دو کمپرسور عظیم نسبت داده شده که وظیفه ای فراتر از توانمندی ها و تخصص های فنی شرکت چینی است. فشار دهانه چاه در بخش ایران پارس جنوبی تا همین اواخر، متوسط ۲۱۰ بار ثابت بود. با این حال، از سال ۲۰۲۳، فشار آن سالانه ۷ بار کاهش یافته است که در نتیجه هر سال ۱۰ میلیارد متر مکعب از دست می دهد.
بر اساس گزارش شرکت ملی گاز ایران، کاهش قابل توجه فشار در فاز ۱۲، بزرگ ترین فاز پارس جنوبی، در سالهای اخیر آغاز شده و میزان تولید از ۷۵ میلیون مترمکعب در روز در سال ۲۰۱۸ به ۴۳ میلیون مترمکعب در روز کاهش یافته است. ایران برنامه هایی برای تولید روزانه ۸۶ میلیون متر مکعب گاز از فاز ۱۲ با راه اندازی سه سکو داشت. با این حال، به دلیل مهندسی حفاری اشتباه در محل سکوی سوم، بخش قابل توجهی از تولید آن به جای گاز طبیعی، آب شور بود. در نتیجه، تولید این فاز در سال ۲۰۱۸ به ۶۵ میلیون مترمکعب کاهش یافت و در سال ۲۰۲۳ به ۳۴ درصد رسید.
سرانجام تابستان گذشته، ایران سکوی سوم را از فاز ۱۲ کامل به فاز ۱۱ پارس جنوبی منتقل کرد. در ۲۴ فازی که بخش ایرانی پارس جنوبی را تشکیل میدهند، تقریباً ۱۰ حلقه چاه با مشکلات مهندسی مواجه شدهاند که منجر به تولید آب شور، بیشتر از گاز شده است. ایران در تلاش برای حفظ سطح تولید، فاز ۱۱ پارس جنوبی را در آگوست ۲۰۲۳ آغاز و حفاری را شروع کرد.
علاوه بر این، وزارت نفت ایران در نوامبر ۲۰۲۳ قراردادی برای حفر ۳۵ حلقه چاه جدید با شرکتهای داخلی منعقد کرد. با این حال، در حالی که حفاری های اضافی ممکن است سطح تولید گاز از پارس جنوبی را در کوتاه مدت حفظ کند، پیش بینی می شود که کاهش فشار در بخش ایران را تسریع نماید. تنها راه چاره ایران نصب سکوهای ۲۰،۰۰۰ تنی مجهز به کمپرسورهای عظیم است؛ فناوری که در انحصار شرکت های غربی است و در حال حاضر، تمام ۲۴ فاز سمت ایرانی میدان عملیاتی است و جایی برای معرفی فاز جدید برای تقویت تولید یا جبران کاهش تولید نسبت به سایر فازها باقی نمیگذارد.
میدان پارس جنوبی، که در قطر گنبد شمالی نیز نامیده می شود، با گستره وسیعی به وسعت ۵۶ تریلیون متر مکعب، دارای ذخایر عظیم گازی است که ۷۰ درصد آن قابل استحصال است. در حالی که دو سوم میدان در داخل آب های قطر قرار دارد، یک سوم باقی مانده در داخل خاک ایران است و ایران تا به امروز ۲ تریلیون متر مکعب گاز از این میدان استخراج کرده که معادل نیمی از تولید کنونی قطر است. سازندهای غنی از گاز کنگان و یو دالان که به سازند خوف در قطر معروفند، در عمق تقریبی ۳ کیلومتری قرار دارند. این سازندها از چهار لایه (K1 تا K4) به ضخامت ۴۵۰ متر از آبهای ایران تا قطر امتداد دارند.
نکته قابل توجه تمایل این مخزن به سمت قطر است که جریان گاز و میعانات گازی را عمدتاً از ایران به سمت قطر می کشد. هر دو کشور در حال حاضر روزانه ۶۵۰ تا ۷۰۰ هزار بشکه میعانات گازی (نفت فوق سبک) از این چهار لایه تولید می کنند. جالب اینجاست که حجم کل تولید میعانات گازی قطر در سه دهه گذشته دو برابر ایران بوده است. با ادامه افزایش تولید قطر از این مخزن و کاهش تولید ایران، پیش بینی می شود که ذخایر گاز این سازند به تدریج به سمت قطر منتقل شود.
علاوه بر این، این میدان که در عمق یک کیلومتری قرار دارد، دارای لایه های متعدد نفت خام است که از ایران تا قطر امتداد دارد و آن را به یک دارایی مشترک بین دو کشور تبدیل می کند. قطر از سه دهه پیش، تولید نفت خام را از لایههای نفتی پارس جنوبی آغاز کرد، در حالی که ایران از سال ۲۰۱۶ با ظرفیتهای محدود شروع به بهرهبرداری از این لایهها کرد. بالعکس، در حالی که ایران اجازه میدهد، هلیوم استخراجشده دفع و هدر برود، قطر تجهیزات لازم را به کار گرفته و در حال حاضر با صادرات ۶۶ میلیون مترمکعب هلیوم در سال ۲۰۲۳، ۳۵ درصد از تولید هلیوم جهان را از آن خود کرده که از نظر حجم صادرات پیشتاز است.
ذكر این مهم لازم است قطر رسما اعلام کرده، ذخیره گاز میدان نفتی و گازی پارس جنوبی (در قطر بنام گنبد شمالی است) ۲۴۰ تریلیون فوت مکعب بیشتر است. همچنین عنوان کرده ذخایر گاز به ۲ هزار تریلیون افزایش پیدا میکند و پروژه جدید تبدیل گاز طبیعی به الانجی را آغاز و تا ۲۰۲۹ صادر میکند. در واقع ظرفیت تولید این کشور به ۱۴۲ میلیون تن در سال میرسد که ۸۵ درصد بالاتر از ظرفیت تولید فعلی بوده و این برای قطریها پیشرفت چشمگیری است.
اخبار استان بوشهر
- جاسازی حشیش در محموله خرمای صادراتی + عکس
- نجات مسافر مشهدی از غرقشدگی در گناوه
- ۴ مصدوم در واژگونی خودرو سواری در محور گناوه به دیلم
- شیخ موسی احمدی در دیدار نوروزی با شوراهای اسلامی روستاهای بردخون: مشکلات و مطالبات مردم را پیگیری می کنم+گزارش تصویری
- پیام پایگاه مقاومت شهدای بسیج برازجان بمناسبت روز جمهوری اسلامی
- پیام تبریک مدیریت شهری بندر دیر بمناسبت روز جمهوری اسلامی
- اقامه نماز عید سعید فطر در شهر وحدتیه +تصاویر
- رصد میدانی پروژههای عسلویه؛ تاکید بر تسریع روند اجرایی+تصاویر
- پیام فرماندار عسلویه به مناسبت ۱۲ فروردین، روز جمهوری اسلامی ایران
- گام بلند برای توسعه؛ معاون استاندار و فرماندار در قلب پروژههای نخل تقی+تصاویر
- پیام شهردار و رئیس شورای شهر بندر دیر بمناسبت عید فطر
- راهپیمایی بزرگ روز قدس در شهر وحدتیه +تصاویر
- راهپیمایی روز قدس در شهر بیدخون
- مراسم شبهای ماه مبارک رمضان در مسجد امام هادی (ع)برازجان+تصاویر
- پیام دکتر پاسالار فرماندار عسلویه بمناسبت سالروز تشریف فرمایی مقام معظم رهبری به عسلویه+تصویر
- :افزایش ظرفیت آبشیرینکنهای جنوب بوشهر به ۵۱ هزار مترمکعب تا پایان سال+تصویر
- پیام شهردار و رییس شورای شهر بیدخون بمناسبت روز قدس+تصویر
- پیام دکتر پاسالار فرماندار عسلویه،دعوت از مردم برای حضور پرشکوه در راه پیمایی روز قدس+تصویر
- بازدید معاون امور عمرانی استاندار از وضعیت برقرسانی به آب شیرین کن های منطقه جنوب استان
- با دعوت دکتر موسی احمدی ،بازدید مصطفی رجبی مشهدی مدیر عامل شرکت توانیر از تأسیسات برق جنوب استان
- با استقبال فرماندار عسلویه،نایبرئیس مجلس وارد عسلویه شد +تصویر
- احداث ایستگاه۱۳۲/۲۰ کیلوولت شماره ۲ دیر؛ سرعت میگیرد/ نصب ۴۸برج از ۵۳ برج خط انتقال ایستگاه دیر+تصویر
- ۷۵ درصد مشترکان برق در چارچوب الگوی مصرف؛ / پرمصرفها به سمت تامین انرژی مورد نیاز خود از طریق خورشیدی هدایت میشوند
- پاسخ مثبت توانیر به مطالبه دکتر پاسالارفرماندار و دکتر احمدی نماینده جنوب استان ؛ تقویت شبکه برق عسلویه تصویب شد.
- برگزاری همایش مدیران ملی، منطقهای و استانی درکنگان / بررسی آخرین وضعیت آب، برق و آبشیرینکنهای جنوب استان بوشهر+تصاویر
- عوارض ورودی سیراف؛ قانون یا تخلف؟
- تقدیر فرماندار عسلویه از غریقنجاتی که جان ۵ مسافر نوروزی را نجات داد.+تصویر
- توسط دکتر پاسالار فرماندار عسلویه،بررسی مشکلات مسافران نوروزی در بازدید از روستاهای گردشگری هاله و بنود+تصاویر
- فردا با دعوت دکتر موسی احمدی ؛ بررسی مشکلات آبشیرینکنهای جنوب استان بوشهر با حضور معاون ویژه وزیر نیرو
- تهیه و نصب چراغهای نمایشگر ترافیکی (پلیس مجازی) در سطح شهر وحدتیه +تصاویر
- شب سوم قدر ماه مبارک رمضان در مسجد امام هادی (ع)برازجان+گزارش تصویری
- مهندس عالی مدیرعامل آبفا: پرونده آب شیرینکنها در بوشهر بسته میشود
- گزارش عملکرد یکساله آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری بیدخون+تصویر
- المان جدید شهرداری گناوه پرحرف و حدیث شد!+اعتراض مردم
- دکتر شیخ موسی احمدی در جمع جوانان هلالاحمر بندر دیر+تصاویر
- برگزاری آئین های عزاداری در مساجد و حسینیه های شهر وحدتیه+تصاویر
- مراسم شب قدر در مسجد امام هادی (ع)برازجان+تصاویر
- ارسالی کاربران:هدر رفت آب سد رییس علی دلواری در بیابانهای شبانکاره دهداران و دشت بویری
- بازدید شهردار بندر دیر و کارشناسان استانداری از کمپ های نوروزی بندر دیر +تصاویر
- بازدید میدانی معاون دفتر امور شهری استانداری بوشهر از سطح شهر وحدتیه +تصاویر
- پیام دکتر پاسالار فرماندار شهرستان عسلویه بمناسبت سالروز شهادت حضرت علی (ع)+تصویر
- فرماندار عسلویه از محل اسکان مسافران نوروزی بازدید کرد.
- آغاز سال نو با یاد شهدا؛ فرماندار عسلویه با حضور در گلزار شهدای گمنام نخل تقی تجدید میثاق کرد.
- دکتر موسی احمدی: آبشیرینکنهای بنک، سیراف به جم، دیر و عسلویه تحولی بزرگ در آبرسانی جنوب استان+تصاویر
- دکتر موسی احمدی رئیس مجمع نمایندگان استان : سرمایهگذاری در تولید عاملی برای استقلال و عزت است
- 2 کشته و 35 مصدوم چهارشنبه سوری در بوشهر/ بیشترین آمار در دشتستان
- پیام نوروزی رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی؛+تصویر
- پیام دکتر پاسالار فرماندار شهرستان عسلویه بمناسبت عیدنوروز و سال نو +تصویر
- شهردار وحدتیه: شهر وحدتیه آماده استقبال و میزبانی از مسافران نوروزی+تصاویر
- تقدیر از تلاشهای روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر به واسطه فرهنگسازی در مصرف بهینه برق+تصاویر
اخبار استان فارس
- رفتار زشت یک گردشگر در تخت جمشید، صدای مردم را در آورد!
- ترافیک شدید پس از انسداد مسیر کمربندی و شهرک صنعتی شیراز
- خودکشی قاتل سریالی پس از ۶ قتل در شیراز و اصفهان
- انبارهای احتکار سیبزمینی در شیراز کشف شد!
- تصاویر/ پخت ۲۰ تن شله زرد نذری در شیراز
- امام جمعه شیراز: اگر دوست ترامپ باشیم خجالت دارد
- تصاویر/ زیباییهای رنگارنگ مسجد نصیرالملک شیراز
- گنگستر کازرون، انتقام پدرش را پس از ۲۰ سال گرفت!
- اهالی هنر قطعهبندیهای سیاسی را دنبال نمیکنند
- شیراز؛ حادثه عجیب در کارگاه ساختمانی ۲ کشته برجاگذاشت
- انتصاب نخستین فرماندار زن در استان فارس + عکس
- هلاکت مردی که به مردم تیراندازی و نارنجک پرتاب کرد
- روایت تازه از لحظه ترور امام جمعه موقت کازرون | شهادت امام جمعه پس از گرفتن عکس یادگاری با دانش آموزان
- تصاویر/ استقبال از هادی چوپان در شیراز
- عکس/دیوارهای خلاقانه این کافه در شیراز، اشتهایتان را باز میکند
- مدیران روحانی همگی در دولت وفاق!معاون دولت روحانی استاندار فارس شد
- استاندار شدن رشیدی کوچی منتفی شد+عکس
- پلیس: دستگیری ضارب آمر به معروف در شیراز + عکس
- تصاویر/ روستای ایتالیایی در حوالی شیراز
- درگیری افغانی ها در خشت یک کشته برجای گذاشت
- قاتل ۱۶ ساله در شیراز دستگیر شد
- عکس بامزه و پربازدید از یک خوابگاه در شیراز
- صاعقه در استان فارس قربانی گرفت
- جزییات کیفرخواست ۴ متهم پولشویی در شیراز
- قتل هولناک جوان شیرازی به یک دلیل عجیب
اخبار ورزشی
- گرانقیمتترین بازیکن فوتبال ایران کیست؟
- پیام علی دایی بالاتر از تمام برنامههای نوروزی تلویزیون
- درخواست ستاره تیمملی از هواداران
- حمایت پروین از قلعهنویی در حاشیه افطاری
- بیانیه مشکوک النصر درباره حضور رونالدو در تهران+عکس
- درخواست ماتزاری، استقلالیها را دلزده کرد!
- گزینههای اول و دوم نیمکت استقلال مشخص شدند
- حسن روشن: استقلال را تعطیل کنید لبوفروشی بزنند!
- زمان مسابقات موتور کراس کشور در بوشهر
- مدیرعامل پرسپولیس دو ماه محروم شد!
- مهاجم مورد نظر موسیمانه برای استقلال آزاد شد!
- بررسی لیست نقلوانتقالاتی موسیمانه در استقلال
- عکس/ حرکت دیوانهوار رونالدو؛ شنا در منفی ۲۰ درجه
- عکس/ رکوردی که خانمهای هوادار فوتبال در اصفهان زدند
- کری علیرضا بیرانوند برای پرسپولیسیها
- رکورد فوقالعاده فرهاد مجیدی تهدید شد!
- ستاره سابق رئال خاطره بد از ایران را فراموش نمیکند
پربازدیدترین اخبار
- سیزدهبهدر در مناطق عملیاتی صنعت نفت چگونه می گذرد؟+تصاویر
- حضور پرشور و حماسی مدیران و کارکنان پتروشیمی پارس در راه پیمایی روز قدس+گزارش تصویری
- تجلی همبستگی و وحدت در راهپیمایی روز جهانی قدس با حضور کارکنان پتروشیمی مروارید +تصویر
- جشن عبادت و بندگی کارکنان پتروشیمی پارس / حضور گسترده پارسی ها در نماز عید سعید فطر+تصاویر
- پیام تبریک دکتر غلامرضا جمشیدی مدیرعامل محترم شرکت به مناسبت حلول هلال ماه شوال و عید سعید فطر +تصویر
- پیام دکتر غلامرضا جمشیدی، به مناسبت گرامیداشت 12 فروردین، روز جمهوری اسلامی ایران +تصویر
- پیام مهندس خوش بین فر مدیرعامل پتروشیمی مروارید بمناسبت 12فروردین روز جمهوری اسلامی +تصویر