نوای جنوب:معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر با اشاره به تدوین برنامه اجرا پرورش ماهی در قفس ویژه روستاییان ساحلی استان بوشهر گفت: ۴۴ روستای استان در کنار ساحل خلیجفارس قرار دارد که قابلیت پرورش آبزیان دارند.
نوای جنوب:معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر با اشاره به تدوین برنامه اجرا پرورش ماهی در قفس ویژه روستاییان ساحلی استان بوشهر گفت: ۴۴ روستای استان در کنار ساحل خلیجفارس قرار دارد که قابلیت پرورش آبزیان دارند.
از بوشهر، علی باستین شامگاه چهارشنبه در همایش توسعه پرورش آبزیان با مشارکت مردم در روستاهای ساحلی استان بوشهر با بیان اینکه این استان در عرصه پرورش آبزیان دارای سابقه طولانی و تجربه بسیاری است اظهار داشت: اکنون استان بوشهر قطب تولید میگو پرورشی است و در زمینه پرورش ماهی در قفس در خلیجفارس طرحهای مهمی تدوین و عملیاتی کرده است.
وی با اشاره به تحقق شعار امسال جهش تولید با مشارکت مردم گفت: یکی از طرحهای مهم اقتصاد دریا پایه مورد تأکید مقام معظم رهبری پرورش آبزیان با مشارکت مردم است که اکنون طرح پرورش ماهی در قفس در سواحل استان بوشهر عملیاتی شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر روستاهای ساحلی قابلیت اجرایی شدن طرح پرورش آبزیان را 44 روستا اعلام و خاطرنشان کرد: برای معرفی طرح پرورش ماهی در قفس با مشارکت نهادهای مختلف انقلابی از جمله بنیاد علوی و برکت، کمیته امداد و بهزیستی اقدامات مهم و موثر در حال اجرا است.
باستین اضافه کرد: در 2 سال گذشته با هدف فراهم شدن بسترهای لازم برای اجرایی شدن پرورش ماهی در قفس با ظرفیت کوچک مقیاس و مشارکت ساحلنشینان روستایی اقدامات مهمی انجام شده و این مهم در برخی نقاط از جمله نخل غانم کنگان، سیراف، جبرانی شهرستان دیر و اکنون بندر خورشهاب تنگستان اجرا و تجربه موفقی ثبت شده است.
وی با اشاره به شناسایی ظرفیتهای روستاهای ساحلی برای پرورش ماهی در قفسهای کوچک مقیاس گفت: طرح پرورش ماهی در قفس در سواحل روستایی با مشارکت مردم ساکن روستاهای ساحلی استان بوشهر با همکاری شوراهای اسلامی و دهیاران در دستور کار قرار گرفته است که نقش مهمی در اشتغالزایی، معیشت مردم روستاها و توسعه کسبوکارهای پرورش آبزیان دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر هزینه طرح پرورش ماهی در قفس در مقیاس و ظرفیت کوچک را کم هزینه دانست و تأکید کرد: میزان سرمایهگذاری در این طرحها با توجیه اقتصادی بالا، در کوتاهترین زمان برمیگردد و همین مهم انگیزه سرمایهگذاری در پرورش ماهی در قفس را افزایش داده است.
دوره بازگشت سرمایه بسیار کوتاه است
باستین با اشاره به برآورد سرمایهگذاری و درآمد در پرورش ماهی در قفسهای یک تا 1.5 تنی تصریح کرد: بررسیها نشان میدهد یک قفس با ظرفیت یک تا 1.5 تن برای پرورش ماهی تقریباً هزینهای حدود 240 میلیون تومان دارد و این درحالی است که درآمد یکسال این طرح 700 میلیون تومان برآورد شده که نشان میدهد دوره بازگشت سرمایه بسیار کوتاه است.
وی بیان کرد: این طرح بسیار ارزشمند با توجیه اقتصادی بالا است و از مهمترین اقدامات و حمایتهای که برای طرح پرورش ماهی در قفس در سواحل روستایی استان بوشهر برای آن برنامهریزی شده تسهیلگری در کار در زمینه آموزش، بحثهای ترویجی، نحو کار است که توسط نهادهای بنیاد علوی و برکت، پارک علم و فناوری، انجام میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر با اشاره به صدور مجوز پرورش ماهی در قفس در زمان کوتاه اضافه کرد: با برنامهریزی انجام شده قرار است سازمان شیلات ایران صدور مجوزهای پرورش ماهی در قفس در سریعترین زمان انجام دهد.
باستین تأمین نهادههای مورد نیاز قفسهای پرورش ماهی را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: در این زمینه اقدامات لازم از جمله ایجاد 3 مرکز تکثیر بچه ماهی در دستور کار قرار گرفته است.
وی پرداخت وام کم بهره با سود 4 درصد را از دیگر ویژگی این طرح دانست و خاطرنشان کرد: برای پرداخت تسهیلات کم بهره 4 درصدی برنامهریزی لازم شده است که این مهم با مشارکت بنیاد برکت و علوی، نهادهای حمایتی کمیته امداد و بهزیستی و بسیج سازندگی انجام میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر پشتیبانیهای تخصصی و فنی برای پرورش ماهی در قفس توسط شیلات، دامپزشکی و پارک علم و فناوری استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و افزود: در ادامه موضوع بازاریابی و فروش محصول ماهی پرورشی است که انشاءالله قرار است با تشکیل شرکتهای تعاونی در سطح روستاهای استان بوشهر برای فروش داخلی و صادرات مورد حمایت این تعاونیها قرار گرفته شود.
تکمیل زنجیره ارزش ماهی پرورشی در قفس
باستین تکمیل زنجیره ارزش ماهی پرورشی در قفس را از دیگر برنامهها اعلام و خاطرنشان کرد: این مهم مورد حمایت دولت و همه ارکانهای مختلف استان قرار دارد و این موارد مطرح شده مبتنی بر مزیت نسبی روستاهای ساحلی استان بوشهر است.