- این خودرو با صدای پای شما روشن میشود!
- شاسیبلند جدید فولکس در آستانه ورود به ایران+تصاویر
- عکس/دورهمی ابی و فغانی در استرالیا جلب توجه کرد
- عکس مقامات سوریه از سطح شهر جمع شد! + تصویر
- تصاویر یک خانه لوکس بدون نیاز به پرداخت پول زمین!
- عکس یادگاری رونالدو با ستاره عضلانی هالیوود!
- عکس/ اولین تصویر رسمی مسعود جوما با پیراهن استقلال
- تصاویر/ داستان مخوفترین زندان سوریه
- ترافیک شبانه، جادههای شمال را قفل کرد+عکس
- قابل اعتمادترین خودروی جهان کدام است؟ + عکس
نوای جنوب:نچه این روزها در فضای مجازی و در بین شعارها بسیار به گوش میخورد، فحاشی و استفاده از کلمات رکیک است. اما اینکه چرا این روزها این نوع ادبیات بین مردم، مخصوصا جوانترها به شکلی عریان و عیان استفاده میشود و اساسا چرا این واژگان سخیف جای گفتوگو با ادبیات درست را گرفتهاند، علامت سوالی است که ما را به تفکر در ریشه این اتفاق دعوت میکند.
نوای جنوب:
-در اعتراضات اخیر شاهد فحاشی زیادی هستیم. از شعارها گرفته تا توییتها و محتواهایی که تولید میشود. این میزان از فحاشی در اتفاقات مشابه در دنیا هم سابقه داشته؟
اول بگویم فحش چیزی نیست که دیروز اختراع شده باشد. احتمالا اولین چیزهایی که انسانها به زبان آوردهاند فریادهای خشمآلود شبیه همین فحش خودمان بوده است. به لحاظ شناختی هم بخشی از گنجینه واژگان ما که دیرتر از همه فراموش میشود فحش است. این خصوصیت انسان است. اما اینکه این حجم از فحش در جریانی استفاده شود، من نمونهای سراغ ندارم. اینکه من نمونهای سراغ ندارم نمیگوید اصلا چنین اتفاقی نیفتاده، چنین هم نیست که بگوییم بوده و علیانی نشنیده. در هیچکدام از حرکتهای اجتماعی مشهور معاصر این حجم از دشنام را نمیبینیم.
-اساسا فحش دادن چه جایی در فرهنگ ما دارد؟ آیا ریشهدار است یا به مرور زمان وارد شده؟
به چه میگوییم فرهنگ؟ ممکن است کسی درباره یک فرهنگ پنج هزار ساله که بوده و باید آن را پاس بداریم صحبت کند. من از آن فرهنگ خبر ندارم، صحبتی هم نمیکنم. اما وقتی فرهنگ یک امر اجتماعی باشد، امری که کف جامعه جریان دارد و قابل پژوهش است، وضع فرق میکند. این دشنامها نیز در این فرهنگ گفته و شنیده شده است؛ چه قبل از سرریز این روزها، چه در طی آن. خلاصه بگویم که فرهنگ ایرانی فرهنگ فحشنشناسی نیست.
-یعنی در چند قرن اخیر هم این قضیه در زبان و ادبیات فارسی بوده؟
خیلی بیشتر از آنچه می توانید تصور کنید.
«اخلاق ویکتوریایی» چنان که از نامش پیداست یک موضوع بریتانیایی یا اگر گستردهتر نگاه کنیم یک موضوع اروپایی است. زمانی بنا به دلایلی که تحلیلش کار من نیست، اروپاییها تصمیم گرفتند خیلی مودب باشند، یا در واقع وانمود کنند مودب هستند؛ یعنی قواره انسانی خود را به شدت محدود کنند و چهرهای اتوکشیده از خودشان نشان بدهند. این شد که به کار بردن خیلی از واژهها، پوشیدن بعضی از لباسها، بسیاری از انواع نشستن و راه رفتن و... زیرسوال رفت و الگوهای خاص و محدود با برچسب «مودبانه» تایید میشوند و بقیه حذف، تحقیر یا پلیدانگاری میشوند. این اخلاق ویکتوریایی وارد ایران هم شده است. مثلا یادم میآید در خانواده ما افراد دو-سه نسل قبل ازمن، یعنی آنها که مشروطه را دیده بودند، خیلی راحت به عنوان گفتوگوی روزمره چیزهایی میگفتند که مادر من هم که از نسل قبل از من بود از خجالت سرخ میشد و سعی میکرد شرایط را طوری مدیریت کند که من نشنوم. این مختص خانواده ما نبود. در غالب افراد آن نسل کم و بیش این را میشد دید.
در زمان صفویه این عبارات بسیار رایج بوده است. در متون هم حضور واژگان به زعم امروزیها خلاف ادب را میبینیم. درباره امور جنسی جوک میسازند، با آن یکدیگر را دست میاندازند و دشنام جنسی میدهند. زمان قاجار هم همینطور. تقریبا از زمان رضاشاه کمکم اخلاق ویکتوریایی وارد ایران شده و خیلی زود مفهوم ادب را تسخیر میکند. یعنی تصوری که ما تا قبل از دوره رضاشاه از ادب داریم شباهت زیادی با امروزندارد.
-پیشتر این حجم از فحاشی را در استادیومها شاهد بودیم و برخی معتقد بودند نباید جلوی آن را گرفت تا این افراد به لحاظ روانی تخلیه شوند. چقدر این گزاره درست است؟
هر دوی این نظریهها هست. یکی میگوید دشنام کمک میکند درگیری فیزیکی ایجاد نشود. دیگری میگوید فحش دادن مقدمه تحریک و تهییج برای درگیری فیزیکی است. برای هردو نظریه هم میتوان تا قیامت شواهد تاییدکننده پیدا کرد. شواهدی هست که درگیری با دشنام شروع شده و تا رسیدن به قتل ادامه پیدا کرده، شواهدی هم هست که یکی فحش داده و دیگری اهمیتی نداده و ختم بخیر شده است. در حالی که اگر اولی فحش نمیداد ممکن بود از خشم سکته کند یا آن دیگری را بزند.
-اینکه غالب فحشها به زنان برمیگردد و به لحاظ جنسیتی به تحقیر یک زن میپردازد چطور؟ این هم در فرهنگ ما بوده؟
کتابی است به نام what the f نوشته بنجامین برگن؛ یک پژوهش زبانشناختی است درمورد دشنام. گرایش زبانشناختی این کتاب زبانشناسی شناختی است و علمیتر ازگرایشهای دیگر است. برگن آنجا میگوید ما چهار گروه دشنام داریم. گروه اول: دشنامهای جنسی. گروه دوم: دشنامهای مربوط به برونریز بدن انسان مانند دستشویی و بالا آوردن. گروه سوم: دشنامهای مربوط به دیگریهای اجتماعی و زیستی. مثل دینهای دیگر؛ دین کسی را به عنوان فحش استفاده کنند یا دینی را به او نسبت بدهند. سعدی این کار را زیاد کرده است. گفته «ای کریمی که از خزانه غیب/ گبر و ترسا وظیفهخور داری» که گبر و ترسا نوعی فحش هستند. یا جاهایی «جهود» را به عنوان ناسزا استفاده کرده است. دیدهاید عنوانهای دگرباشان جنسی را به عنوان فحش استفاده میکنند. حتی برچسبهای دگراندیشانمثل «مردک کمونیست» یا روشنفکر را گروههایی فحش میبینند. نام حیوانات هم دیگری زیستی است. گروه چهارم:فحشهای مرتبط با امور مقدس. این در زبان انگلیسی خیلی رایج است اما در زبان فارسی زیاد نیست مگر در نفرین. مثلا میگویند «اباالفضل به کمرت بزند.»
یک گروه از این چهار گروه واضحا جنسی است. در جنسیت یک تصور غالب در فرهنگ حداقل 4هزار ساله کنونی بشر وجود دارد که منحصر به ایران هم نیست. این تصور زن را بازنده امر جنسی میداند و مرد را تصرفگر، زورگو و برنده. طبیعتا فحشها بیشتر به سمت زنها هدف گرفته میشوند اما همه فحشها مربوط به زنان نیست. مثلا فحشهایی از گروه سوم هستند که مرد را مفعول امر جنسی خطاب میکنند. میخواهم نهایتا بگویم زنستیزانه بودن گروه بزرگی از فحشها امری موضعی و ایرانی نیست.
-قبلا فحش دادن آن هم به این اندازه در جمعهای تک جنسیتی و غالبا بین آقایان رواج داشت ولی الان بیپرده و در جمعهای عمومی دختر و پسر با هم فحاشی میکنند و انگار قبح این قضیه ریخته است. در اینباره چه نظری دارید؟
در این مورد یک اتفاق جهانی و یک اتفاق ایرانی افتاده است. اتفاق جهانی اتفاقی است که با صنعتی شدن شروع شده. آغازش وقتی است که حضور زنان در جوامع اروپایی از درون پستو به بیرون و صحنه اجتماع تغییر جهت داده است. البته تصادفا در همان زمان زنان ایرانی در عرصه اجتماعی حاضر و فعال بودهاند. زنان بازرگان یا ملاک و کشاورز در آن دوران کم نیستند.خیلی وقتها تبعید زنان به پستوی خانه را با زدن برچسب فرهنگ سنتی یا ایرانی یا نامهایی شبیه این تحلیل میکنند،اما اتفاقا این فرهنگ هم مثل اخلاق ویکتوریایی یک فرهنگ وارداتی است.
وقتی ورود زنان به اجتماع اروپایی شروع شد، چند پیشنهاد پیش روی زنان قرار گرفت. یکی این که از زنانگی خود استفاده کنند؛ مثلا چشمک بزنند، با عشوه نگاه کنند، خودشان را بی دست و پا و بامزه و ملوس نشان بدهند و در کل یک رفتار جنسی داشته باشند. هر قدر هم توانستند از خودشان مراقبت کنند یا نکنند و خلاصه کارشان را پیش ببرند.
پیشنهاد بعدی این است که باور کنند تفاوتی بین زن و مرد نیست و زن هم میتواند برود بجنگد یا تلاش کند و کارخانه بزند، یا حتی کتککاری کند. خلاصه هر کاری که لازم است مثل بقیه انجام دهد.
برخی هم تلاش کردند که راه حلهای بینابینی ارائه بدهند.اما دو تصویر اصلیای که از حضور زن در جامعه هست، یکی تصویری صرفا جنسی و دیگری تصویری کاملا جنسیتزدایی شده است. مخاطب بیشتر این را میپذیرد که این تصویر کاملا جنسیتزدایی شده، عادلانه است. تصریح کنم که اینجا نظر خودم را نمیگویم، بلکه در مورد کارکرد بیرونی این تصویر حرف میزنم. این تصویر عادلانهتر به نظر میرسد، چون میگوید اگر چیزی بد است، برای همه بد است و مرد و زن ندارد. مثلا اگر سیگار کشیدن بد است برای همه بد است و اگر مردها میتوانند بکشند، پس زنها هم میتوانند بکشند. یا اعتیاد یا هر مثال دیگری از جمله فحش دادن. یعنی فحش دادن میتواند تلاشی باشد که محوری نیست بلکه حاشیهای است و تلاشی است برای رسیدن به یک تصویر برابر. به اینکه درست است یا غلط کاری ندارم، ولی میتواند چنین تلاشی باشد. این تلاش در سطح دنیا جریان دارد ولی معمولا در دانشگاه و در علوم انسانی واضحتر است. برای مثال شما وقتی به دپارتمان علوم انسانی فلان دانشگاه میروید، میبینید دخترها و پسرها خیلی راحت بهم فحش میدهند. بعد از آن وقتی به دپارتمان شیمی میروید، میبینید به اندازه قبلیها با هم راحت نیستند. از دانشگاه به سمت محلاتی با بافت سنتی که میروید میبینید باز در بین آنها این راحتی خیلی کمتر است. شما چنین تلاش جهانیای را در این امر میبینید.
-ابزاری که به کمک این تلاش آمده چیست و چرا اینقدر به شدت گرفتن آن کمک میکند؟
این تلاش با کمک رسانههای نوین ممکن شده. تلاشی که بهطور خاص با کمک ریزرسانهها، میکرومدیا یا همان شبکههای اجتماعی صورت گرفته. این قبحزدایی شدید از فحش دادن در جمعهای تکجنسیتی این طور ممکن شده است. برای مثال ببینید که وقتی کسی پست میگذارد نمیگوید فقط خانمها ببینند یا فقط آقایان ببینند. بگوید هم کسی گوش نمیکند.
این اتفاق در جهان افتاده. ولی متعمدانه در مقدمات چند ساله این دوره از اعتراضات این قبحزدایی در فضای ایرانیان و فارسیزبانان بسیار تشدید شد. تشدید شدنش هم مقاصد گسیلگرانه دارد. ما یک اصطلاحی به نام گسیلگری یا mobailization داریم که میگوید اگر میخواهید کف خیابان برنده شوید، باید بتوانید مردم را با همه توانشان به کف خیابان بکشید، طوری که انگار آمدهاند جان بدهند و جان بستانند. این کشیدن مردم به کف خیابان و ایجاد درگیری فیزیکی بین آنها از مختصات حرکتهای فاشیستی است. و برای این گسیلگری شما باید ابتدا عقل را، عقل استاندارد و دانشگاهی را، خاموش کنید.
در یک فضای معمول وقتی شما بخواهید کاری کنید، اول میسنجید که آیا این کار را آدمحسابیها و گروههای مرجع اجتماعی قبول دارند؟ فرضا آن همسایهمان که دانشگاهی است این کار را قبول دارد؟ نکند این کار بد باشد؟ مثلا پیتزا را با چنگال بخورم بد نیست؟ قورمه سبزی را با چنگال بخورم چطور؟ و مدام در حال چک کردن رفتارهایمان با گروههای مرجع هستیم که بخش عمدهای از این گروههای مرجع دانشگاهیان هستند. اینها نمایندگان عقل و روشمندیاند. این شیوه رجوع، گسیلگری را غیرممکن میکند؛ چون کسی نمیگوید نظریه فلان نظریهپرداز را خواندم که گفته بود «بریزید توی خیابان هم را کتک بزنید». ریختن توی خیابان و درگیری فیزیکی ایجاد کردن یک حرکت هیتلری است؛ یادآور شب شیشهای آلمان است. مگر در موارد بسیار خاصی که دشمن حمله کرده باشد یا مانند آن.
اینکه ریزرسانهها از فحش دادن قبحزدایی کردهاند؛ به این معنی نیست که پیش از این کسی فحش نمیداد و اینها قبح فحش دادن را ریختند. قبحزدایی یک ماجرای صفر و یکی نیست. آنها میزان فحش دادن و فحش شنیدن همه مردم از جمله گروههای مرجع را به عنوان افراد یک جامعه افزایش دادهاند. مثلا اگر آدمها میانگین 3درصد از حرفهای روزمرهشان فحش بوده، این عدد را به 30درصد رساندهاند. آدمی که فحش میدهددر پی التیام است نه حل مساله. آدم عقلانیای نیست. به این آمادهسازی توجه کنید تا ببینید قبحزدایی در چه روندی پیش رفته است. اگر روند همان روند معمول بود شاید اولین شعار-فحشها را در دانشکدههای هنر و ادبیات و علوم انسانی میشنیدیم، نه در یک دانشگاه صنعتی. اما در یک دانشگاه صنعتی اگر دانشجو شعار اعتراضیش را با فحش میسازد دیگر به این دلیل نیست که دانشجو است، بلکه اتفاقا به این خاطر است که نیازی نمیبیند قواعدی که دیگران از او به عنوان اخلاق اجتماعی دانشجو انتظار دارند را رعایت کند و خود را یک عضو معمولی جامعه میبیند.
-فحش دادن چقدر میتواند شکاف بین مردم را بیشتر کند؟ آیا میشود جلوی آن را گرفت؟
دو مسئله را جدا از هم بررسی کنیم. یکی اینکه همانطور که گفتم ما نظریه جدیای که بتواند نظریه دیگر را از میدان به در کند نداریم. نمیتوان دقیق گفت که فحش باعث افزایش خشم میشود یا جلوی خشونت فیزیکی را میگیرد. این دو نگاه هست و برای هرکدام هم شواهد بسیار پیدا میشود.
مسئله دوم این که اصلا کسی میتواند زبان آدمها را مدیریت کند؟ میتوانیم بالای سر آدمها بایستیم و بگوییم فحش بده یا نده؟ البته برنامهریزی فرهنگی و برنامهریزی اجتماعی امری شدنی و علمی است. اما این یک روند طولانی است. دههها زمان نیاز دارد. باید تمامی ابزارها از آموزش گرفته تا رسانه را به کار گرفت و تلاش کرد جامعه را به سمت هدف از پیش تعیینشده هدایت کرد. این نیاز به هوشمندی، دانش، سنجش و دقت دارد که تقریبا میتوان گفت تا کنون ما در ایران نمونههای موفقش را ندیدهایم.
اخبار استان بوشهر
- پیام مدیریت شهری بندر دیر بمناسبت ولادت حضرت فاطمه(س)و روز زن
- شب یلدایی استاندار بوشهر در پارس جنوبی + تصاویر
- پورکبگانی نماینده بوشهر،گناوه و دیلم: بکارگیری نیروهای منطقه ویژه بوشهر در منطقه آزاد/ برق بوشهر از فارس منفک میشود+تصویر
- گام به گام در مسیر توسعه، عمران و آبادانی شهر وحدتیه کار، تلاش و کوشش همچنان ادامه دارد +تصاویر
- با دستور شهردار وحدتیه صورت گرفت: همکاری کامل شهرداری با آمارگیران سرشماری عمومی بخش کشاورزی
- دکتر شریعتمداری و دکتر جمشیدی مدیرعامل پتروشیمی نوری در یک قاب+تصویر
- قیمتهای امسال نسبت به سال گذشته تغییر نکرده اما قدرت خرید مردم برای آجیل شب یلدا تا ۵۰ درصد افت داشته است.
- استاندار بوشهر به پویش “دو درجه کمتر” پیوست
- همزمان با هفته پژوهش صورت گرفت؛ از ۱۴ برگزیده دانشی در سطح منطقه ویژه پارس تجلیل شد+تصاویر
- مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس به پویش "دو درجه کمتر" پیوست
- با حضور مدیرکل نوسازی مدارس؛ بازدید دکتر موسی احمدی نماینده جنوب استان از مدارس و پیگیری کمبودها و مطالبات+تصویر
- آئین تجلیل و تکریم قهرمان وحدتیه ای مسابقات کاراته کشور عمان +تصویر
- رای بدوی ماده ۱۰۰شهرداری ها در کمیسیون تجدید نظر به نفع شهرداری بندر دیر تایید شد.+تصاویر
- طرح ساماندهی دستفروشان شهر آب پخش آغاز شده است/انتظار همکاری شهروندان بخصوص کسبه عزیز را داریم+تصاویر
- نشست صمیمی دکتر موسی احمدی نماینده جنوب استان با شهردار و شورای شهر شیرینو+تصویر
- به مناسبت روز حمل و نقل و رانندگان صورت گرفت؛ تجلیل، تکریم و تقدیر از رانندگان تلاشگر شهرداری وحدتیه +تصاویر
- ادامه آسفالت خیابانها و معابر توسط شهرداری بندر دیر
- حضور حجت الاسلام والمسلمین محمدی امام جمعه شهرستان عسلویه در آغاز به کار هشتمین نمایشگاه ساخت داخل نفت، گاز و پتروشیمی.+تصویر
- :صنعت برق کشور در فصل سرد آمادگی تولید و تامین برق کلیه مشترکان خودرا دارد
- اطلاعیه شرکت توزیع برق استان+تصویر
- دیداردکتر زارع استانداربوشهر با یک خانواده شهید+ عکس
- مزرعه رمزارز در دشتستان تعطیل شد + عکس
- شهردار آب پخش خبر داد؛ آغاز عملیات اجرایی توسعه فضای اداری شهرداری آب پخش+تصاویر
- در راستای رفاه و برقراری امنیت شهروندان پروژه روشنایی پیاده راه ضلع شمالی فرودگاه جزیره خارگ به بهره برداری و افتتاح رسید
- رئیس کمیسیون انرژی به پویش کاهش دو درجهای دمای محیط پیوست
- اطلاعیه شرکت توزیع برق استان
- شهروند گناوه ای را کشتند و در چاه انداختند
- تصادف با تیر برق در دیر قربانی گرفت
- پیام رئیس شورای شهر وحدتیه تشکر از مردم شهر
- مهندس عابدی شهردار بندر دیر:ساماندهی ،بهسازی،رفع نواقص واصلاح روشنایی و نوسازی مبلمان شهری پارک بسیج+تصویر
- یکروز کاری با شهرداری بندر دیر+تصویر
- آئین تجلیل، تکریم و تقدیر از مدیریت امور مالی شهرداری وحدتیه+تصویر
- :سردی هوا و ضرورت همکاری در کاهش 20 درصدی مصرف انرژی
- :دیدار رئیس، نایب رئیس شورای شهر و سرپرست شهرداری خارگ با رئیس اداره بنادر و دریانوردی خارگ +تصویر
- پیشرفت اجرای فاز دوم خط انتقال آب به روستاهای ساحلی شهرستان دیر+تصاویر
- دستگیری مخلان نظم جاده سلامت برازجان
- ایوب بنوی به عنوان نماینده npcدر منطقه ویژه پارس منصوب شد+تصویر حکم
- اطلاعیه شهرداری وحدتیه
- اولین شهردار «شیرینو» منصوب شد + عکس
- نخستین محموله خودروهای وارداتی در بوشهر تخلیه شد
- ۲ مصدوم بر اثر برخورد نیسان با تیر برق در جاده «کنارتخته-دالکی» + عکس
- به درخواست مهندس ارشدی شهردار وحدتیه، نشست هم اندیشی و همفکری شهردار و مدیران شهری با اعضای شورای اسلامی+تصویر
- عملیات نصب جداکننده ترافیکی خیابان طالقانی حد فاصل مدرسه شهدای پتروشیمی تا پایگاه جوشن+تصاویر
- اقدام شورای اسلامی شهر در اجرای عدالت آموزشی+تصویر
- اجراء پروژه روشنایی پیاده رو ضلع شمالی فرودگاه خارگ+تصاویر
- دکتر احمدی رئیس کمیسیون:جایگاه کمیسیون انرژی مجلس و نوع ارتباط با وزارتخانهها
- ابلاغ دولت برای خاموشی سیستم گرمایشی ادارههای دولتی
- جدول پخش اختصاصی شبکه
- پیام تسلیت مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس به مناسبت درگذشت برادر وزیر نفت
- دکتر احمدی رئیس کمیسیون انرژی مجلس، درگذشت برادر وزیر نفت را تسلیت گفت
اخبار استان فارس
- اهالی هنر قطعهبندیهای سیاسی را دنبال نمیکنند
- شیراز؛ حادثه عجیب در کارگاه ساختمانی ۲ کشته برجاگذاشت
- انتصاب نخستین فرماندار زن در استان فارس + عکس
- هلاکت مردی که به مردم تیراندازی و نارنجک پرتاب کرد
- روایت تازه از لحظه ترور امام جمعه موقت کازرون | شهادت امام جمعه پس از گرفتن عکس یادگاری با دانش آموزان
- تصاویر/ استقبال از هادی چوپان در شیراز
- عکس/دیوارهای خلاقانه این کافه در شیراز، اشتهایتان را باز میکند
- مدیران روحانی همگی در دولت وفاق!معاون دولت روحانی استاندار فارس شد
- استاندار شدن رشیدی کوچی منتفی شد+عکس
- پلیس: دستگیری ضارب آمر به معروف در شیراز + عکس
- تصاویر/ روستای ایتالیایی در حوالی شیراز
- درگیری افغانی ها در خشت یک کشته برجای گذاشت
- قاتل ۱۶ ساله در شیراز دستگیر شد
- عکس بامزه و پربازدید از یک خوابگاه در شیراز
- صاعقه در استان فارس قربانی گرفت
- جزییات کیفرخواست ۴ متهم پولشویی در شیراز
- قتل هولناک جوان شیرازی به یک دلیل عجیب
- قتل ۲ نفر در مرودشت بخالطر انتشار تصاویر خصوصی
- عکس/ حرکت خندهدار هندوانهفروش شیرازی
- تعطيلی اداره های فارس در روز یکشنبه آینده
- مرگ ۵ نفر بر اثر بیماری هاری در شیراز
- قتل فجیع توسط پسر ۱۷ ساله در شیراز
- فرضیه قتل شهردار منطقه ۵ شیراز منتفی شد؟!
- واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز
- عکس/ واکنش خبرساز هادی چوپان به روز شیراز
اخبار ورزشی
- عکس/ رکوردی که خانمهای هوادار فوتبال در اصفهان زدند
- کری علیرضا بیرانوند برای پرسپولیسیها
- رکورد فوقالعاده فرهاد مجیدی تهدید شد!
- ستاره سابق رئال خاطره بد از ایران را فراموش نمیکند
- آخرین فرصتهای مهدی طارمی برای درخشش در اینتر
- بزرگترین قرارداد تاریخ ورزش دنیا امضا شد+عکس
- برگزاری تورنمنت چهارجانبه تیم فوتبال خورشید بوشهر +تصویر
- عکس/ استوری طعنهآمیز رامین رضاییان برای بدخواهانش
- شکست پرسپولیس در اهواز
- عکس/ حمایت پیشکسوت استقلال از موسیمانه
- رودری فاتح توپ طلای جنجالی + عکس
- به جرم حمل مواد مخدر ،ستاره سابق پرسپولیس به ۱۵ ماه حبس محکوم شد
- شوک بزرگ به پرسپولیس
- حسینی از استقلال برو،کاپیتان استقلال ناموفقترین بازیکن تاریخ دربی
- تسلیم شو، استعفاء بده و «نکونام» بمان
- طلسم پرسپولیس در خاک عربستان پا برجا ماند
- مرد شماره 10 استقلال بلای جان خوسلو و یاران؛ سومین گل رامین با پیراهن آبیها سوپرگل بود!
پربازدیدترین اخبار
- دیدارِ فرمانده سپاه شهرستان عسلویه با مدیرعامل پتروشیمی بوشهر+تصویر
- مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس به پویش "دو درجه کمتر" پیوست
- برگزاری مسابقات فوتسال گرامیداشت هفته بسیج در پتروشیمی پردیس+تصاویر
- دیداردکتر زارع استانداربوشهر با یک خانواده شهید+ عکس
- شریعتمداری در بازدید از پتروشیمی پارس: تکمیل زنجیره ارزش ، هدف مهم ما برای توسعه ایران است+تصاویر
- دیدار دکتر گودرزی مدیر منابع انسانی پتروشیمی پردیس با مدیر امور اشتغال منطقه ویژه پارس جنوبی
- دستاورد مهم اولین سفر مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس به عسلویه: پتروشیمی نوری به کمک رفع ناترازی انرژی در کشور میآید +تصاویر