نوای جنوب:دانشمندان با تجزیه و تحلیل الگوهای رفتاری که میتواند بر میزان افسردگی تأثیر بگذارد، دریافتهاند که اگر صبحها فقط یک ساعت زودتر از خواب بیدار شوید، شانس ابتلا به افسردگی در شما ۲۳ درصد کاهش مییابد.
نوای جنوب: محققان مستقر در دانشگاه کلرادو بولدر این تحقیق را بر اساس دادههای مربوط به ۸۴۰ هزار نفر انجام دادهاند.
اختلال افسردگی اساسی بر احساس، تفکر و رفتار شما تأثیر میگذارد و میتواند منجر به انواع مشکلات عاطفی و جسمی شود. ممکن است در انجام کارهای عادی روزمره مشکل داشته باشید و گاهی ممکن است احساس کنید که زندگی ارزش هیچ چیز را ندارد.
افسردگی یک نقطه ضعف نیست و شما نمیتوانید به راحتی از آن خلاص شوید. افسردگی ممکن است به درمان طولانیمدت نیاز داشته باشد.
به گفته محققان، اگرچه افسردگی میتواند ریشه ژنتیکی داشته باشد، اما با تغییر عمدی زمان بیدار شدن، میتوان پتانسیل ژنتیکی بودن افسردگی را به چالش کشید.
مطالعات قبل نشان داده بود که شبزندهدارها، دو برابر بیشتر از افراد دیگر دچار افسردگی میشوند. با این حال به گفته دانشمندان این مطالعه، قرار گرفتن در معرض نور بیشتر در طول روز، باعث افزایش ترشح هورمونی به نام سروتونین در مغز میشود. سروتونین با تقویت روحیه و کمک به فرد در احساس آرامش و تمرکز همراه است. بدون قرار گرفتن در معرض نور کافی، سطح سروتونین شما ممکن است افت کند. سطوح پایین سروتونین علاوه بر خطر ابتلا به افسردگی اساسی، شانس فرد برای ابتلا به اضطراب، اسکیزوفرنی، کاهش میل جنسی، بیشفعالی و مشکلات حافظه را افزایش میدهد.
این تحقیق در مجله JAMA Psychiatry منتشر شده است.