نوای جنوب
    نگین جنوب
تاريخ انتشار: 05 اسفند 1399 - 10:07
هشدار پلیس درباره شگرد جدید کلاهبرداران پیامکی

نوای جنوب:شهروندان هیچ کدی را که برای آنها پیامک شده، در اختیار دیگران قرار ندهند. چرا که این کدها، رمزهایی برای دسترسی به حساب یا صفحات شخصی آنها در فضای مجازی است و ممکن است در ادامه آنها را به دردسر بزرگی بیندازد.

نوای جنوب:کلاهبرداران پیامکی که تا پیش از این هدفشان فقط خالی کردن حساب طعمه‌هایش بود، حالا با شگرد جدیدی که در پیش گرفته‌اند نه‌تنها به‌حساب طعمه‌ها دستبرد می‌زنند بلکه آنها را گرفتار پرونده‌های کلاهبرداری دیگری هم متا همین چند‌ماه پیش کلاهبرداران پیامکی از شگردی نخ‌نما برای خالی کردن حساب‌ بانکی طعمه‌هایشان استفاده می‌کردند. آنها ابتدا پیامکی با این مضمون که«شما در قرعه‌کشی... برنده جایزه چند میلیونی تومانی شده‌اید» برای افراد مختلف می‌فرستادند و منتظر می‌ماندند که یکی از آنها فریب پیامک را خورده و برای دریافت جایزه‌اش با آنها تماس بگیرد. سپس از این فرد می‌خواستند برای دریافت جایزه پای دستگاه عابربانک برود و کدهایی را که آنها می‌گویند شماره‌گیری کند و نتیجه‌اش این می‌شد که طعمه‌ مورد نظر با وارد کردن این کدها، بدون اینکه بفهمد همه موجودی حسابش را به‌حساب کلاهبرداران منتقل می‌کرد.

کلاهبرداری چندباره از قربانیان

اما حالا که بسیاری از افراد جامعه متوجه این شگرد کلاهبرداران شده‌اند، آنها روش جدیدی را برای رسیدن به خواسته‌هایشان در پیش گرفته‌اند.

تازه‌ترین فردی که قربانی روش جدید کلاهبرداران شده، خانم بازنشسته‌ای است که چند روز پیش با حضور در پلیس فتا درباره اتفاقی که برایش رخ داده گفت: مدتی بود که به کرونا مبتلا شده بودم و پول زیادی برای درمان خرج کردم تا اینکه بهبود یافتم. همان روزها بود که فردی با من تماس گرفت و وقتی گوشی را برداشتم مدعی شد که از برنامه زنده تلویزیونی تماس می‌گیرد. او گفت که به‌دلیل خوش‌حسابی، برنده قرعه‌کشی همراه اول شده‌ام و قبل از دریافت جایزه باید در برنامه‌ زنده که وزیر جوان کشورمان نیز در آن حضور دارد چند جمله‌ای حرف بزنم. او سپس مرا به اتاق فرمان وصل کرد و این بار فرد دیگری گفت که قبل از اینکه روی آنتن برویم، باید کدهایی را که به موبایلم پیامک شده برایش بخوانم. من هم چند کدی را که برایم پیامک شده بود خواندم و بعد به من گفتند که روی آنتن هستیم و می‌توانم چند جمله‌ای در حضور وزیر و برای مردم حرف بزنم.

شاکی ادامه داد: چون تازه از بیماری کرونا خلاص شده بودم، تصور می‌کردم که بعد از آن بدشانسی، حالا خوش‌شانسی به من رو کرده تا هزینه‌های درمان کرونا جبران شود. آن روز به تصور اینکه در برنامه زنده هستم، برای مردم چند جمله‌ای صحبت کردم و در پایان از من خواسته شد که پای دستگاه عابربانک بروم و از دستگاه رسید بگیرم و شماره پیگیری آن را اعلام کنم تا هر چه زودتر جایزه‌ام به حسابم واریز شود.

شاکی گفت: قبلا درباره کلاهبرداری‌های پیامکی و عابربانکی شنیده بودم اما فردی که با من تماس گرفته بود فقط شماره کارتم و شماره پیگیری رسید عابربانک را می‌خواست و با خودم گفتم که با داشتن این شماره که نمی‌شود حساب بانکی را خالی کرد. برای همین مطمئن شدم که این ماجرا کلاهبرداری نیست و شماره پیگیری را اعلام کردم اما لحظاتی بعد همه 6میلیون و 200هزار تومانی که در حسابم بود خالی شد.

دردسر بزرگ‌تر

این اما همه ماجرا نبود. چرا که کلاهبرداران بعد از خالی کردن حساب خانم بازنشسته، با استفاده از شماره تلفن همراه او یک صفحه واتساپ راه‌اندازی و شروع به کلاهبرداری با آن کرده بودند. آنها از این صفحه برای ارتباط گرفتن با طعمه‌های دیگرشان استفاده کرده و با فریب آنها دست به کلاهبرداری‌های مختلف زده بودند.

خانم بازنشسته در ادامه گفت: مدتی بعد از اینکه حساب بانکی‌ام خالی شد، از پلیس با من تماس گرفتند و مرا احضار کردند. بعد از پیگیری ماجرا متوجه شدم که با استفاده از شماره تلفن همراهم، از چند نفر در این شهرها مبالغ مختلفی که جمعا 44میلیون تومان بود کلاهبرداری شده و شاکیان از من به‌عنوان کلاهبردار شکایت کرده بودند.

شگرد حرفه‌ای

به نوشته همشهری؛ با شکایت این زن، مأموران پلیس فتا وارد عمل شدند و در بررسی‌ها تخصصی دریافتند که کلاهبرداران برای خالی کردن حساب شاکی و همچنین راه‌اندازی صفحه واتساپ با شماره تلفن او شگرد تازه‌ای به‌کار برده بودند. آنها زمانی که با این زن تماس گرفته و مدعی شده بودند که او برنده قرعه‌کشی شده است، با استفاده از شماره تلفن وی اقدام به راه‌اندازی تلفن بانک او کرده بودند. در حقیقت کدهایی که برای این زن پیامک شده و او آنها را در اختیار کلاهبرداران قرار داده بود، همان کدهایی بود که هنگام استفاده از تلفن بانک، راه‌اندازی صفحه واتساپ و خرید اینترنتی به شماره تلفن افراد پیامک می‌شود و او بی‌آنکه در جریان این اتفاقات باشد، کدها را برای کلاهبرداران فرستاده و آنها نیز توانسته بودند هم حساب وی را خالی کنند و هم با راه‌اندازی صفحه واتساپ با شماره تلفن او، دست به کلاهبرداری از دیگر طعمه‌هایشان بزنند.

به‌گفته سرهنگ جواد جهانشیری، رئیس پلیس فتا خراسان‌رضوی، تحقیقات برای دستگیری کلاهبرداران ادامه دارد اما مهم‌تر از آن، آگاهی شهروندان از شگرد جدید کلاهبرداران است. شهروندان باید دقت کنند که با هر تماسی مبنی بر برنده شدن آنها در قرعه‌کشی، وسوسه نشوند و هیچ کدی را که برای آنها پیامک شده، در اختیار دیگران قرار ندهند. چرا که این کدها، رمزهایی برای دسترسی به‌حساب یا صفحات شخصی آنها در فضای مجازی است و ممکن است در ادامه آنها را به دردسر بزرگی بیندازد.

ی‌کنند.



کانال خبری نوای جنوب

برچسب ها:
کلاهبرداری

نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

کد امنيتي: [تغيير کد]

اخبار استان بوشهر

اخبار استان فارس

اخبار ورزشی

پربازدیدترین اخبار