نوای جنوب
    نگین جنوب
تاريخ انتشار: 06 خرداد 1399 - 22:19

نوای جنوب:منتخب تهران در مجلس گفت: داشتن مجلس قوی، کارآمد و انقلابی نیازمند این است که در وهله نخست در درون خود مجلس این تحول به دست یکایک ما صورت بگیرد.

نوای جنوب:

چرا در تشییع شهید سلیمانی بیش از ۵ میلیون نفر در تهران به خیابان می‌آیند و در انتخابات ۱ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر؟/ مردم به انقلاب، امام و رهبرانقلاب معتقد هستند/ باید مجلس کم حاشیه و کارآمد داشته باشیم

  محمد باقر قالیباف منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم صبح امروز(سه شنبه) در نشست هم افزایی برای مجلس قوی، کارآمد و انقلابی با حضور منتخبین مردم در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهارداشت: انشالله با گره گشایی برای مردم عزیزمان در کنار شما و با شما توفیق داشته باشیم خدمت گزاری برای ملت باشیم.

  وی گفت: شرایط کشور ما شرایطی است که حتما باید متحول شود، داشتن مجلس قوی، کارآمد و انقلابی نیازمند این است که در وهله نخست در درون خود مجلس این تحول به دست یکایک ما صورت بگیرد؛ این کار یک فرد و گروه خاص نیست بلکه به تک‌تک هم نیاز وجود دارد.

قالیباف تصریح کرد: ما باید محیط استراتژیک خودمان را برای تحول کشور بدانیم کجا هستیم، ظرفیت ها و توانایی‌های مادی و معنوی خود را بشناسیم و بتوانیم با اولویت بندی مسائل؛ تحلیل دقیق روندی بر مشکلات گذشته داشته باشیم.

منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم بیان کرد: هدف من این است که در مجلس یازدهم بتوانیم اعتماد را به مردم برگردانیم. مردم به انقلاب و ارزش های خود هم احترام میگذارند و هم اعتقاد دارند. حضور میلیونی و گسترده مردم در تهران را  در مراسم تشییع پیکر شهید سردار سلیمانی دیدید که ۵ میلیون نفر به خیابان ها آمدند.

** مجلس یازدهم برای ایجاد تحول باید زیر بار مسئولیت برود
وی ادامه داد: در انتخابات یک میلیون و ششصد هزار نفر حاضر شدند که این نشان از ناکارآمدی دستگاه ها و ارگان های مختلف است و این به معنای آن است مجلس شورای اسلامی باید زیر بار این مسئولیت برود تا تحولی انجام دهد. 

قالیباف گفت: قانون اساسی و سیاست های کلانی که رهبری ابلاغ کردند به‌عنوان دو سند بالادستی و آن را برعهده مجلس شورای اسلامی قرار دادند و اینها باید سرلوحه کلیه امور ما قرار بگیرد. 

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اهمیت رویکرد مردم سازی در کشور افزود: هرکاری در کشور باید با مشارکت موثر و معنی دار مردم باشد و اگر نقش مردم را در امور نبینیم به مقصد نهایی نخواهیم رسید. 

وی افزود: رویکرد دوم ما شفاف سازی است. جایی که برای مردم حقی قائل هستم یا تکلیفی رای را روشن می‌کنیم نباید ملاحضه ای باشد و بلکه باید شفافیت کامل باشد. 
قالیباف گفت: هوشمندسازی امروز از موضوعات مهمی است و اگر نباشد حرف از اقتصاد دیجیتالی؛ مبارزه با فساد، شفاف سازی، عدالت و چابک سازی را از دست میدهیم و پس از آن هم کارآمد سازی.

** پنج سرفصل تحول مجلس یازدهم
متتخب مردم تهران در مجلس یازدهم بیان کرد: سرفصل هایی که تحول باید در آنها اتفاق بیافتاد پنج مورد است؛ یکی امور مرتبط با نمایندگان است، دوم احیای شان مجلس، سوم ارتقای کیفیت قانونگذاری، چهارم ارتقای کیفیت نظارت و در آخر فهرست اولویت های محتوایی در حوزه قانونگذاری و نظارت است. 

وی بیان کرد: در بحث مربوط به نمایندگان؛ سه بخش دارد، یکی تحول در رسیدگی به مطالعات و مشکلات مرتبط با حوزه های انتخابیه، دوم تحول ارتباط مردم با نماینده ها و نماینده با دستگاه های اجرایی و سوم هم رفع نیازهای لازم برای انجام ماموریت یک نماینده است. 

قالییاف گفت: وقتی حرف از تحول در حوزه های انتخابیه می زنیم، واقعیت این است که نماینده های ما در حوزه ها یک فرد است و تنهاست. نماینده ها، فقط نماینده یک حوزه انتخابی نیستند بلکه نماینده همه ملت است. 

وی گفت: نماینده وظایفی در حوزه انتخابیه و در سطح ملی دارد و این سازوکار برای انجام وظایف ملی نماینده مهیا شده است اما برای حل مسائل مردم در حوزه های انتخابیه سازوکاری وجود ندارد.   

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: نماینده های تهران شاید چندان مراجعه مردمی نداشته باشند ولی در شهرستان ها توقع مردم این است که همه امورات را آن نماینده انجام دهد و این یعنی تضعیف نماینده، رئیس مجلس و قوه مقننه.

قالیباف افزود: معتقدم مجلس باید از نماینده ها در حوزه های انتخابیه خود حمایت کند تا یک فرد نباشد، بلکه یک سازوکاری باشد که همه قدرت مجلس پشتیبان آن نماینده است در حوزه انتخابیه آن فرد باشد.

وی گفت: در سطح استان باید مجمع انسانی نمایندگان شکل بگیرد که در بُعد نظارت و قانونگذاری وظایفی مشخص دارد. باید از ظرفیت های مردمی و نیروهای جهادی در استان ها استفاده کنیم. 

منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم تصریح کرد: در حوزه کلان و ملی ما موضوعات مختلف را توجه می کنیم و از قاعده جغرافیایی خارج می شویم تا با تجمیع ظرفیت های نمایندگان مجلس استفاده های خوبی داشته باشیم.

قالیباف افزود: یکی دیگر از موضوعات مهم، ارتباط نمایندگان با مردم و سازمان های دولتی است. این ارتباط باید از طریق سامانه قابل پیگیری و ارتباط با مردم باشد.

** مجلس نهاد پیگیری مطالبات از دستگاه‌های اجرایی است
وی گفت: دستگاه های اجرایی باید بدانند که نهاد مجلس مطالبه را از آنها دارد و پیگیری هم میکند نه فقط یک نماینده، بنابراین این اقتدار باید به مجلس شورای اسلامی برگردد. 

وی ادامه داد: موضوع دیگری که داریم احیای شان مجلس شورای اسلامی است. باید صلاحیت‌های قانونگذاری به درستی تعیین شود.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام بیان کرد: باید معیار تعاملات مجلس با مجمع تشخیص مصلحت نظام مشخص شود. حتما بین مجلس و شورای نگهبان در موضوعات کاری مختلف می توانیم نظارت ها را بجای پیشینی، پسینی کنیم. 

قالیباف گفت: موضوع دیگر؛ اصلاح روابط مجلس با شوراهای عالی و مجامع است، باید بازنگری داشته باشیم و این روابط را شفاف سازی کنیم. ۱۳۳ نماینده در شوراهای مختلف عضو داریم ولی تاثیر گذاری لازم را نداریم. 

** حقوق و منافع مردم قابل معامله کردن نیست
منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم گفت: موضوع دیگر اصلاح روابط میان دولت و مجلس است، اینجا نکته‌ای که هست حقوق و منافع مردم است که قابل معامله کردن نیست. ما یک قانون گذاری و اجراسازی قانون داریم که وظیفه مجلس است و یک پیاده سازی و اجرایی کردن قانون است که از وظایف دو قوای دیگر است. 

وی افزود: سومین سرفصل ما در تحول قانونگذاری این است که مشارکت مردم، متخصصان و ذی نفعان در فرآیند قانونگذاری را داشته باشیم. همه متخصصین کشور باید در جریان قانونگذاری باشند و مردم در هم در جریان آن باشند. 

قالیباف گفت: در بیست سال گذشته طرح ها و لوایحی که به مجلس آمدند و تبدیل به قانون شدند نزدیک به ۳۸ درصد بوده است و اینکه اجرا شده یاد نشده هم بحث دیگری است. لوایح چون کارشناسی تر بررسی می شود بهتر به قانون تبدیل می شوند ولی طرح ها خروجی حداقلی دارند. 

وی تصریح کرد: ما آنقدر ابزار در مجلس داریم که دولت را وادار به ارائه لایحه کنیم و اگر لایحه نداد؛ فرآیند قانونگذاری در اصلاح طرح را آنقدر کارشناسی مطرح میکنیم که نتیجه بهتری داشته باشیم. 

قالیباف گفت: در بحث دیوان محاسبات و خزانه باید برخط و به روز باشیم. در کمسیون اصل ۹۰ این موضوع باید به صورت جدی پیگیری شود. 

وی با اشاره به اینکه ابتنا و خلق قوانین باید بر منابع شرعی باشد، تصریح کرد: ما باید در قانون نگرش منظومه ای و زنجیره ای داشته باشیم به جای اینکه رویکرد جزیره ای را مد نظر بگیریم. 

منتخب مردم تهران در مجلس یازدهم بیان کرد: الزامات تحقق آنچه گفته شده، فهم مشترک، روش و اولیت های مشترک، با خرد جمعی و به شیوه گفتگو محور است.

** باید مجلس کم حاشیه و کارآمد داشته باشیم
قالیباف گفت: اگر تحولی در هرجا بودم اتفاق افتاد به صورت خرد و اقناع جمعی بود؛ همه افراد یک سازمان باورشان این بود که باید کاری صورت می گرفت. بنابراین باید ازهمه ظرفیت های مجلس استفاده کرد. 

وی ادامه داد: امروز مسئولیتی بر دوش همه ما هست چرا که مردم حتی نیروهای حزب اللهی و انقلابی به رفع مشکلاتشان بی اعتماد شدند و امیدشان بعد از خدا مجلس یازدهم است. 

منتخب مردم در پایان خاطرنشان کرد: ما باید مجلسی کم حاشیه و کارآمد داشته باشیم، هم خوب کار کنیم و هم کار خوب کنیم. انشالله بتوانیم مجلسی قوی برای حل و فصل مشکلات مردم داشته باشیم.



کانال خبری نوای جنوب

برچسب ها:
قالیباف

نظرات کاربران
ارسال نظر

نام:

ايميل:

وب سايت:

نظر شما:

کد امنيتي: [تغيير کد]

اخبار استان بوشهر

اخبار استان فارس

اخبار ورزشی

پربازدیدترین اخبار