نوای جنوب:مردم روش عطسه و سرفه را یاد بگیرند/ چرا ویروس کرونا از قم شروع شد؟/ ابتلای یک مسافر ایرانی در لبنان به کرونا تایید شد/ لغو پروازهای عراق به ایران و بالعکس
نوای جنوب:علیرضا وهاب زاده در توئیتی نوشت: "نتایج تست کرونای چهار بیمار مشکوک در تهران مثبت بود. ۷ مورد مثبت جدید هم در قم و ۲ مورد هم در رشت تایید شده است. متاسفانه دو نفر از مبتلایان جدید هم فوت کردند. در مجموع تا این لحظه ۱۸مورد ابتلای قطعی به کرونا ثبت شده که ۴ نفر از آنان فوت کردند تعداد موارد مشکوک بستری و تحت مراقبت هستند."
همچنین رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: بر اساس آخرین نتایج آزمایش های انجام شده، ابتلای ۱۳ مورد جدید از نظر ابتلا به ویروس کرونا بر اساس شواهد آزمایشگاهی، تا امروز قطعی شده و دو بیمار جدید از این افراد جان خود را از دست دادند.
کیانوش جهانپور افزود: از بین این افراد ابتلای ۱۳ فرد جدید مبتلا به ویروس کرونای جدید (کووید ۱۹) قطعی شده است. نکته قابل توجه این است که از این ۱۳ مورد، اغلب موارد یا از ساکن شهر قم هستند یا در شرح حال، سابقه سفر به شهر قم ظرف روزها و هفته های اخیر داشته اند. از میان ۱۳ مورد شناسایی شده جدید، ۷ مورد مربوط به شهر قم، ۴ مورد از بیماران بستری در شهر تهران و دو مورد نیز در استان گیلان هستند.
وی یادآور شد: به نظر می رسد همانند الگوی مشاهده شده در بیماری آنفلوآنزای H۱N۱، موارد شدید و منجر به فوت در کووید۱۹ ، بیشتر در گروه های مسن یا دارای بیماری های زمینه ای یا نقص سیستم ایمنی مشاهده می شود و شدت بیماری زایی این ویروس لزوما از آنفلوآنزای H۱N۱ بیشتر نخواهد بود.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت گفت: توصیه های عمومی مبنی بر رعایت نکات بهداشت فردی و شستشوی مداوم دست ها با آب و صابون مایع، ضد عفونی کردن سطوح تماس، رعایت بهداشت تنفس، پرهیز در استفاده از وسایل مشترک و ضدعفونی کردن آنها قبل از استفاده، پرهیز از استفاده از دخانیات با ادوات مشترک از جمله قلیان در این مورد کمک شایانی به پیشگیری، کاهش شیوع و قطع زنجیره انتقال کرونا ویروس جدید خواهد کرد.
بستری شدن فرد مشکوک به کرونا در بیمارستان بوشهر تکذیب شد
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: مطالب منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر بستری شدن یک بیمار مشکوک به ویروس کرونا در بیمارستان شهدای خلیج فارس بوشهر صحت ندارد.
سید مجید حسینی در گفتگو با «خلیج فارس» ادامه داد: تاکنون بیماری مشکوک به این ویروس در استان بوشهر شناسایی نشده است.
وی با بیان اینکه وزارت بهداشت بنای پنهانکاری درباره ویروس کرونا ندارد و درصورت مشاهده موردی مشکوک اطلاع رسانی می شود، خاطرنشان کرد: از هم استانی ها تقاضا داریم ضمن توجه به نکات بهداشتی، خبر و اطلاعیه ها را از رسانه های معتبر دنبال کنند.
کانادا: یک زن مسافر که از ایران آمده به ویروس کرونا مبتلاست
مقامهای کانادایی میگویند یک زن ٣٠ساله که از ایران وارد آن کشور شده، به ویروس کرونا مبتلاست. مسئول بهداشت استان بریتیشکلمبیا گفته این فرد مبتلا به کرونا هفته پیش از ایران بازگشته است.
وزیر بهداشت کانادا در توییتی درخواست کرده "اگر از جایی برمیگردید که حتی یک مورد ویروس کرونا در آن تایید شده، یعنی از جمله ایران، و حالتان خوب نیست یا درباره سلامتیتان مطمئن نیستید، با کسی رفتوآمد نکنید و معاشرت نکنید و به مسئولان درمانی محلی خبر بدهید."
ابتلای یک مسافر ایرانی در لبنان به کرونا تایید شد
لبنان اعلام کرد که اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در این کشور ثبت شده است. فرد مبتلا به کرونا براساس اعلام مقامات لبنانی از ایران به این کشور سفر کرده بود و در حال حاضر در قرنطینه است.
بازرسی و کنترل مسافرانی که از ایران به نجف سفر کردند
فرودگاه نجف در عراق، روز جمعه دوم اسفند؛ به دنبال شیوع ویروس کرونا درایران و مرگ دست کم ۴ نفر، مسافرانی که از ایران وارد عراق میشوند کنترل و معاینه میشوند.
همچنین هواپیمایی بغداد پروازهای خود را به ایران و به عکس لغو کرده است.
وزارت بهداشت: احتمالا منشا کرونا در ایران کارگران چینی ساکن قم بوده اند
عضو کمیته کشوری بیماریهای عفونی وزارت بهداشت گفت: اپیدمی ویروس کرونا در کشور شروع شده و با توجه به ابتلا چند نفر در قم که با چینیها ارتباط نداشته اند، معلوم است که ویروس کرونای جدید در کشور چرخیده است و احتمالا منشا این بیماری کارگران چینی بوده اند که در شهر قم کار میکنند و به چین تردد داشته اند. با توجه به تردد و سفر مردم اکنون به بسیاری از شهرهای کشور از جمله تهران، بابل، اراک، اصفهان، رشت و شهرهای دیگر رسیده و ممکن است در همه شهرهای ایران وجود داشته باشد؛ بنابراین مراقبت و آموزش عمومی برای کنترل این بیماری یک ضرورت جدی است.
مینو محرز در گفتگو با ایرنا ادامه داد: مهمترین اقدام برای مهار کرونا رعایت این پنج اصل است، دست دادن و روبوسی را کنار بگذاریم، هنگام بیماری در خانه بمانیم، اصول بهداشتی عطسه و سرفه را رعایت کنیم، در مترو و اتوبوس و مراکز درمانی ماسک بزنیم و بیماران مشکوک به کرونا را جداسازی کنیم.
مردم روش عطسه و سرفه را یاد بگیرند
وی گفت: همه مردم باید روش درست عطسه و سرفه را یاد بگیرند از جمله اینکه هنگام عطسه و سرفه حتما از دستمال استفاده کنند و دستمال مصرف شده را در سطل در دار بیندازند، اگر دستمال ندارند از آرنج استفاده کنند و به هیچ وجه عطسه و سرفه را در صورت دیگران انجام ندهند. شیوه درست سرفه و عطسه از ماسک زدن بسیار مهمتر است. استفاده از ماسک برای همه مردم ضروری نیست و فقط افرادی که از مترو و اتوبوس استفاده میکنند، چون فاصله آنها نزدیک است باید ماسک بزنند. ماسک معمولی جراحی هم کافی است و نیازی به ماسکهای تخصصی N. ۹۵ نیست.
عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماریهای عفونی ادامه داد: استفاده از ماسک فقط برای پرستاران و کارکنان بیمارستانی که با بیماران سر و کار دارند ضروری است و در شرایطی که در کشور با کمبود ماسک مواجه هستیم. نیازی به استفاده عمومی از ماسک وجود ندارد و چندان هم موثر نیست. مهمتر از ماسک رعایت عمومی اصول صحیح عطسه و سرفه، شستن مداوم دستها با آب و صابون و پرهیز جدی همگان از دست دادن و روبوسی کردن است به خصوص اینکه ایام عید را در پیش رو داریم و باید به همه مردم آموزش دهیم که از دست دادن و روبوسی کردن در دید و بازدیدها جدا خودداری کنند.
شستن دستها فراموش نشود
محرز گفت: توصیه اکید این است که حتما مردم از هر فرصتی برای شستن دستها با آب و صابون استفاده کنند و انجام این کار به خصوص قبل از غذا خوردن یک ضرورت بسیار مهم است و رسانهها باید مدام این ضرورت را به مردم یادآوری کنند.
وی ادامه داد: نکته بسیار مهم دیگر این است که افراد بیمار هر نوع ابتلا به بیماری تنفسی را جدی بگیرند. هنگام بیماری در خانه بمانند و از رفتن به مدرسه و سر کار خودداری کنند و در خانه نیز از ماسک استفاده کنند.
این پزشک متخصص بیماریهای عفونی گفت: بیماران شدید تنفسی باید در بیمارستان و در بخش ICU بستری و ایزوله شوند و تحت مراقبت و پرستاری قرار بگیرند. پرسنل بیمارستانی نیز حتما باید از ماسک استفاده کنند و ماسک کافی باید در اختیار کارکنان بیمارستانها قرار داده شود.
بازار سیاه ماسک
وی گفت: نباید مردم را وحشت زده کرد. باید آموزشهای علمی و درست از طریق رسانهها به مردم داده شود تا توجه به شایعات در فضای مجازی فاصله بگیرند. از جمله اینکه مردم باید بدانند که نیاز همگانی برای ماسک وجود ندارد و در صورت نیاز نیز ماسک معمولی کفایت میکند. این توصیه سازمان بهداشت جهانی هم هست، اما متاسفانه بی توجهی به این مساله به هجوم مردم برای خرید ماسک و بازار سیاه آن منجر شده است.
وزارت بهداشت درمورد کرونا کوتاهی نکرده است
عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماریهای عفونی وزارت بهداشت ادامه داد: وزارت بهداشت در مورد بیماری کرونا کوتاهی نکرده است. این دستگاه به صورت علمی کار خود را انجام میدهد و کار خود را بلد است از جمله اینکه اکنون اعلام کرده اند که تجمع و تردد در اماکن مذهبی قم مدیریت شود. به هر حال ممکن است محدودیتهایی برای شناسایی یا اطلاع رسانی زودتر بیماری وجود داشته باشد که در اختیار وزارت بهداشت نباشد، اما اگر ارگانهای دیگر اجازه دهند و همکاری کنند وزارت بهداشت میتواند اپیدمی کرونا را کنترل کند.
وی در مورد احتمال محدودیت در تردد ایرانیان به خارج از کشور گفت: فکر نمیکنم کشورهای دیگر محدودیتی برای تردد ایرانیان ایجاد کنند. در خبری که در فضای مجازی خواندم، آمده بود که در کانادا یک ایرانی را که مشکوک به کرونا بود، قرنطینه کرده اند. واقعیت این است که در صورت شناسایی ایرانیان مشکوک به کرونا و بیمار حداکثر مدتی آنان را قرنطینه میکنند و امیدوارم محدودیت تردد سفر به خارج برای ایرانیان به وجود نیاید، زیرا اکثر کشورها نیز این محدودیت را برای اتباع کشورهایی که درگیر این بیماری هستند ایجاد نکرده اند.